Agility-mestaruus 2016

 agilitylagotto

Suomen Lagottoklubi järjestää yhteistyössä Keravan Agility Teamin kanssa lagotto romagnolojen rotumestaruuskilpailut Järvenpäässä (Valmetin kenttä, Wärtsilänkatu 100) lauantaina 17.9.2016.

Tuomareina kilpailussa toimivat Esa Muotka ja Allan Mattsson. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Suomen Agilityliiton järjestelmän kautta ja osallistumiseen vaaditaan voimassa oleva agilitylisenssi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on lauantaina 10.9.2016.

Rotumestaruudesta saavat kilpailla 3-luokassa kilpailevat lagotto romagnolot ja mestaruus jaetaan sekä medi- että maksiluokassa. Rotumestaruus ratkotaan A- ja B-radan yhteistuloksen perusteella alla olevia sääntöjä noudattaen, muista siis ilmoittautua molemmille kisaradoille! Lisäksi 1- ja 2-luokissa kilpaillaan luokkamestaruudesta, jonka pisteiden laskussa noudatetaan samoja sääntöjä kuin rotumestaruuskilpailuissa. Kaikkien taso- ja säkäluokkien kolme parasta lagotto romagnoloa palkitaan.


Agilitymestaruussäännöt

1§ Lagotto romagnolojen agilitymestaruus (jäljempänä mestaruus) ratkaistaan vuosittain näitä sääntöjä noudattaen.

2§ Mestaruus ratkaistaan virallisen agilitykilpailun yhteydessä, jonka järjestää joko Suomen Lagottoklubi ry. tai jokin agilityseura Suomen Lagottoklubi ry:n kanssa tehdyn sopimuksen perusteella.

3§ Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kolmosluokassa kilpailevat lagotto romagnolot, joiden omistaja on Suomen Lagottoklubi ry:n jäsen.

4§ Mestaruus ratkaistaan kahden agilityradan yhteistuloksen perusteella. Toinen radoista voi olla hyppyrata. Kilpailussa jaetaan kaksi mestaruutta, eli medi- ja maxi-koirat kisaavat omasta mestaruudesta.

5 § Agilitysäännöistä poiketen hylätty tulos on 50 virhepisteen arvoinen. Jos koirakko saa esimerkiksi ensimmäiseltä radalta tuloksin HYL ja toiselta radalta tuloksen 5 virhepistettä, on koirakon yhteistulos 55 virhepistettä. Kilpailussa voi sijoittua ainoastaan koirakko, jolla on vähintään toiselta radalta muu kuin hylätty suoritus.

6 § Jos kahdella koirakolla on yhtä paljon virhepisteitä, verrataan koirien suoritusaikoja. Jos toisella koirakoista on hylätty tulos yhdeltä radoista, katsotaan kaksi hyväksyttyä tulosta suorittanut koirakko automaattisesti paremmaksi. Suoritusaikoja voidaan verrata ainoastaan, jos molemmilla koirilla on aika samalta tai molemmilta radoilta. Jos koirien yhteenlasketut virhepisteet ja suoritusajat ovat identtiset, katsotaan jälkimmäisellä radalla paremmin suoriutunut koirakko paremmaksi. Jos koirakoilla on identtiset tulokset molemmilta radoilta, sijoitus jaetaan.

7§ Suomen Lagottoklubi ry. palkitsee mestaruuskilpailun kolme parasta molemmista säkäluokista. Suomen Lagottoklubi ry voi palkita myös saman kilpailun yhteydessä järjestettyjen alempien luokkien kilpailujen osalta kunkin luokan parhaan lagotto romagnolon.

8§ Näihin sääntöihin voi tehdä muutoksia Suomen Lagottoklubi ry:n hallitus, jonka tulee olla päätöksessään yksimielinen.

Robur sponsoroi Suomen Lagottoklubia

Tapahtumaa tukemassa