Valokuvauskilpailu 2017

Vuoden kuva, kuvaaja Saija Koivula Cora

Vuoden 2016 voittajakuva. Kuvassa Cora, Sulo. Kuva Saija Koivula.

Jokainen Suomen Lagottoklubin jäsen saa lähettää kilpailuun enintään neljä (4) ottamaansa valokuvaa. Kuvien tulisi olla mieluiten vaakasuuntaisia, sillä kalenterisivuille kuvat painetaan vaakasuuntaisina. Lisäksi kuvien tulisi olla riittävän suurella resoluutiolla otettuja: suosituskoko vähintään 1Mt (suositusresoluutio 300dpi). Kuvissa tulee esiintyä vain lagottoja (ei muun rotuisia koiria), eikä niissä saisi myöskään näkyä ihmisiä tunnistettavasti.

Kuvatiedostojen nimeäminen

Jotta kuvaaja- ja koiratiedot saadaan mukaan julkaistuihin kuviin, tulee lähetettävät  kuvat nimetä seuraavasti: Vuodenaika_JasenenNimi_KoiranKennelnimi_KoiranKutsumanimi (Esimerkki: Talvi_MainiSchildt_FotodoginElene_Lene).

Kalenterikuvien valinta

Kuvat kansioidaan vuodenaika-kategorioittain nimettöminä hallituksen jäsenten keskuudessa tehtävää äänestystä varten. Äänestyksessä valitaan kalenterissa käytettävät 13 kuvaa kilpailuun lähetettyjen kuvien joukosta. Kalenterikuvia valittaessa pyritään siihen että mahdollisimman monen kuvaajan kuvia saadaan mukaan kalenteriin. Tästä johtuen kultakin kuvaajalta valitaan korkeintaan yksi kuva kalenterikuvien joukkoon. Vaikka yksittäinen kuvaaja olisikin voittanut äänestyksessä kaikki vuodenaika-kategoriat, valitaan häneltä kalenteriin mukaan kuitenkin vain yksi, parhaiten ääniä kerännyt kuva.

Kuvakilpailuun lähetettävien kuvien muu käyttö

Kilpailuun lähetetyt kuvat ovat Suomen Lagottoklubin käytettävissä Lagottokalenterin 2018 lisäksi myös Lagottoklubin muissa materiaaleissa. Kuvia voidaan käyttää esimerkiksi Lagotto-lehden ja klubin nettisivujen kuvituksena, sekä muissa Lagottoklubin materiaaleissa. Kuvaajan nimi mainitaan kuvan yhteydessä aina kun vain mahdollista (painetut materiaalit), mutta valitettavasti nimen sisällyttäminen kuvan yhteyteen ei aina ole mahdollista esim. nettikäytössä.
HUOM! Mikäli et halua lähettämääsi kuvaa käytettävän muualla kuin lagottokalenterissa, ilmoitathan tästä selkeästi kuvia lähettäessäsi, niin emme sisällytä kuviasi Lagottoklubin kuvapankkiin muissa yhdistyksen materiaaleissa käytettäväksi.

Yhteystiedot ja aikataulu

Lähettäessäsi kuvia, ilmoita samalla yhteystietosi (postiosoitteesi). Kalenterissa julkaistujen kuvien ottajat saavat itselleen yhden kalenterin palkinnoksi menestymisestään kalenterikuvakisassa.

Lähetä kuvat osoitteeseen lagottokuvat@gmail.com viimeistään su 27.8.2017.